ODKUPUJEMO GOZDOVE

 

 


Jesensko foto tekmovanje 2019

Kočevje, 16. oktober 2019 – Leto je naokoli in spet vas vabimo k sodelovanju v naši foto nagradni igri, ki poteka na družbenih omrežjih. Vabimo vas, da delite jesenske fotografije gozda s hashtagom #gozdjeseni2019 na Instagramu ali jih neposredno objavite na Facebook strani Slovenskih državnih gozdov (SiDG). Zmagovalci bodo dobili lepe praktične nagrade.

Zbiranje fotografij traja do 5. novembra 2019, na SiDG pa bomo 6. novembra naredili ožji izbor desetih fotografij in jih objavili. Zmagala bo tista fotografija, ki bo do 11. novembra do polnoči dobila največ všečkov na naši Facebook strani. Nagradi bosta dobila še avtorja druge in tretje najbolj všečkane fotografije.

Vpišite e-poštni naslov za svoj račun. Poslana vam bo potrditvena koda. Ko boste prejeli kodo za preverjanje, boste lahko izbrali novo geslo za vaš račun.

12. tekmovanje gozdnih delavcev

POSTOJNA, 21. september 2019 – Na 12. državnem tekmovanju gozdnih delavcev se je najbolje odrezal Janez Meden, pred Blažem Jurjavčičem in Matijo Oblakom. Med ekipami je bila najboljša ekipa Husqvarna, drugo mesto je zasedla ekipa Stihl team Slovenija, tretje pa Gozd Ljubljana. V ženski konkurenci je zmagala evropska prvakinja Ines Frančeškin.

Delna zapora državne ceste v Črmošnjicah

Kočevje, 15. oktobra 2019 - Zainteresirano javnost obveščamo, da smo pričeli z deli na trasi novogradnje gozdne ceste »Črmošnjice – Oddelek 80«. Zaradi sečnje na trasi in gradnje priključka na državno cesto je od minulega četrtka vzpostavljena tudi delna zapora državne ceste RT-938 (Črmošnjice - Gričice - Komarna vas) med kilometri 0,240 in 0,280.

Javna dražba GLS 33/2019

Kočevje, 11. oktober 2019 – Družba Slovenski državni gozdovi, d.o.o. (SiDG) vse zainteresirane kupce poziva k sodelovanju na letošnji triintrideseti javni dražbi za prodajo lesa iz državnih gozdov. Predmet dražbe, ki bo potekal 16.10.2019 na sedežu družbe v Kočevju, je deset sklopov v skupni izmeri 5.006,02 m3 hlodovine iglavcev (smreka in jelka).

Znanje o gozdovih tudi v vrtce in šole

Kočevje, 26. septembra 2019 – Z začetkom novega šolskega leta je družba Slovenski državni gozdovi pristopila k dvema projektoma, ki sta povezana z mladimi. Začeli smo sodelovati pri izvajanju programa Ekošola, poleg tega pa smo skupaj z drugimi partnerji omogočili tudi brezplačno razdelitev zloženk za fiziko za učence osnovnih šol.