15. julija 2019 - Družba Slovenski državni gozdovi ob sodelovanju s Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna organizira 12. državno prvenstvo gozdnih delavcev. Potekalo bo v soboto 21. septembra 2019 v Postojni. Do konca julija še zbiramo prijave tekmovalcev in sodnikov ter finančnih podpornikov tega dogodka, s katerim nadaljujemo bogato tradicijo tekmovanj gozdnih delavcev.

 

Organizacijo državnega prvenstva, ki bo imela tudi bogat spremljevalni program, so zaenkrat podprli:

  • Husqvarna in Unicommerce (Stihl), ki bosta zlata sponzorja prireditve,
  • Bijol, Elvipo, Gozdno gospodarstvo Bled, Interexport, Lesonit - Fantoni Group in MBS List kot srebrni sponzorji,
  • Količevo Karton, Gozdarska zadruga Ormož, GG Slovenj Gradec, Gozdarstvo Grča, Gozd Ljubljana, Intergozd servis in MM Forsttechnik kot bronasti sponzorji,
  • za donacijo pa so se odločili Lesoj, Alojz Cugmajster, Žaga Dolenc, KGS Kranjc, Recinko, Meboles, Branal, Magdalena Lampe, Po-les, Žaga Pogorelc, CVA, Megales, Iglavci, Feroles, Alpimex, GG Novo mesto, Mules in KO-NET.

 

Državno prvenstvo bo potekalo na poligonu Srednje gozdarske in lesarske šole v Postojni. Priprave na tekmovanje se bodo začele že v petek 20. septembra s prevzemom tekmovalnega poligona in žrebom štartnih številk. Zbor tekmovalcev in drugih sodelujočih bo v soboto 21. septembra ob 8.00 uri, uradno odprtje pa je predvideno ob 8.30 uri. Tekmovanje bo trajalo med 9.00 in 16.30 uro, ko bo potekala slavnostna podelitev medalj in priznanj. 

Ekipe bodo sestavljali po štirje tekmovalci, posamično pa se bo lahko tekmovalo v konkurenci profesionalnih gozdnih delavcev, tekmovalcev, ki so mlajši od 23 let oziroma so 23 let dopolnili v letu 2019 (U 24), in v ženski konkurenci. K sodelovanju bomo povabili še dijake Srednje gozdarske in lesarske šole iz Postojne, študente Višje strokovne šole za gozdarstvo in lovstvo iz Postojne, študente gozdarstva Biotehniške fakultete iz Ljubljane in dijake Srednje lesarske šole Maribor. Poleg tega bomo na tekmovanje izven konkurence povabili tudi ekipe iz Avstrije, Hrvaške in Srbije. 

 

Do tega trenutka se je prijavilo sedem ekip, ena ekipa iz tujine, trije posamični tekmovalci in ekipa deklet.

 

Sodelujoči tekmovalci se bodo z motornimi žagami pomerili v sledečih disciplinah:

  • menjava verige in obračanje letve,
  • kombinirani rez,
  • precizni rez na podlagi,
  • zasek in podžagovanje,
  • kleščenje.

 

Podrobnosti so razvidne iz razpisa, ki ga objavljamo TUKAJ, in Pravilnika o 12. državnem tekmovanju gozdnih delavcev Slovenije, ki je objavljen na teh povezavah: 

PRAVILNIK - 12. državno tekmovanje gozdnih delavcev Slovenije (Postojna 2019)

 

Spremljajte nas tudi na Facebook strani tekmovanja gozdnih delavcev in Slovenskih državnih gozdov.