Kočevje, 29. maja 2019 - Družba Slovenski državni gozdovi ob sodelovanju s Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna organizira 12. državno prvenstvo gozdnih delavcev. Potekalo bo v soboto 21. septembra 2019 v Postojni. S tem nadaljujemo bogato tradicijo tekmovanj gozdnih delavcev, saj so bile prve tekme organizirane že leta 1963. Ekipe, posameznike in sodnike vabimo, da se čim prej prijavijo na razpis, ki ga objavljamo TUKAJ. Rok za prijavo se izteče 31. julija 2019.

 

Javno objavljamo Pravilnik o 12. državnem tekmovanju gozdnih delavcev Slovenije

PRAVILNIK - 12. državno tekmovanje gozdnih delavcev Slovenije (Postojna 2019)

Državno prvenstvo bo potekalo na poligonu Srednje gozdarske in lesarske šole v Postojni. Priprave na tekmovanje se bodo začele že v petek 20. septembra s prevzemom tekmovalnega poligona in žrebom štartnih številk. Zbor tekmovalcev in drugih sodelujočih bo v soboto 21. septembra ob 8.00 uri, uradno odprtje pa je predvideno ob 8.30 uri. Tekmovanje bo trajalo med 9.00 in 16.30 uro, ko bo potekala slavnostna podelitev medalj in priznanj. 

Ekipe bodo sestavljali po štirje tekmovalci, posamično pa se bo lahko tekmovalo v konkurenci profesionalnih gozdnih delavcev, tekmovalcev, ki so mlajši od 23 let oziroma so 23 let dopolnili v letu 2019 (U 24), in v ženski konkurenci. K sodelovanju bomo povabili še dijake Srednje gozdarske in lesarske šole iz Postojne, študente Višje strokovne šole za gozdarstvo in lovstvo iz Postojne, študente gozdarstva Biotehniške fakultete iz Ljubljane in dijake Srednje lesarske šole Maribor. Poleg tega bomo na tekmovanje izven konkurence povabili tudi ekipe iz Avstrije, Hrvaške in Srbije. 

 

Sodelujoči tekmovalci se bodo z motornimi žagami pomerili v sledečih disciplinah:

  • menjava verige in obračanje letve
  • kombinirani rez
  • precizni rez na podlagi
  • zasek in podžagovanje
  • kleščenje

 

 

Podrobnosti tekmovanja so razvidne iz razpisa, ki ga objavljamo TUKAJ. V kratkem bomo na spletni strani SiDG objavili še pravilnik tekmovanja.

Spremljajte nas tudi na Facebook strani tekmovanja gozdnih delavcev in Slovenskih državnih gozdov.