Kočevje, 20. december 2022 - Božično-novoletni prazniki pomenijo čas upanja, ljubezni, sreče, veselja in želja, ki jih želimo deliti z najbližjimi. Žal morajo nekateri praznični december preživeti v bolnišnici. Da bi bolnikom in zdravstvenemu osebju, ki skrbi za najbolj bolne, pričarali praznično vzdušje, se je družba Slovenski državni gozdovi d.o.o. (SiDG) drugo leto zapored odločila bolnišnicam podariti božične smreke.

Največji smreki, ena je merila deset, druga pa dvanajst metrov, sta dobili osrednji slovenski bolnišnici. Slavnostnega prižiga lučk na smreki pred UKC Ljubljana, ki je bila pripeljana iz Kočevske Reke, se je udeležila tudi predsednica državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič. Poudarila je, da je božična smreka simbol upanja, sploh če se borimo z boleznijo. Ampak človek, ki ima upanje, ima tudi veliko večjo možnost, da bo zmagal. Gozdarje je prosila, naj ohranjajo gozdove kot naše največje naravno bogastvo, in se jim zahvalila, da skrbijo za gozdove tako, da lahko tudi drugi uživamo v njih.

»Zaposleni v družbi SiDG želimo z božičnimi smrekami, ki smo jih podarili bolnišnicam, vsem bolnim in trpečim sporočiti, da v teh prazničnih dneh niso sami, da mislimo nanje, ter da vsem želimo čimprejšnjega okrevanja,« je namen pobude pojasnil glavni direktor SiDG Matjaž Juvančič. Ob slavnostnem prižigu lučk je SiDG UKC Ljubljana in UKC Maribor podaril še 1.200 kilogramov slovenskih jabolk, ki so jih zdravstveni delavci z veseljem sprejeli.  

Gozdarji SiDG so v decembru z manjšimi božičnimi smrekami obdarili še ostale bolnišnice po vsej Sloveniji.  Skupaj so dostavili okoli 40 smrek, ki so jih v bolnišnicah nato še okrasili.

 

                                   Foto: UKC Maribor