Rogaška Slatina, 16. januar 2019 - V Rogaški Slatini bomo predvidoma v torek, 22. januarja, pričeli z izvajanjem sečnje in spravila lesa na območju zdraviliškega gozda nad Hotelom Slatina. Dela bodo zaključena do konca meseca, potek pa bo odvisen tudi od morebitnih snežnih padavin.

Z obnovo gozda, ki z bližnjih pobočij Janine in Tržaškega hriba prehaja v mesto in parkovne nasade, se je zaradi turističnega razvoja kraja odlašalo več desetletij. Toda zaradi slabe stabilnosti sestojev z obnovo gozda ni več mogoče odlašati. Gozdarji Zavoda za gozdove Slovenije so tako za posek označili 68 dreves, sečnjo in spravilo pa bo za SiDG izvajalo podjetje Gozd Raj d.o.o. Kot poudarja Dušan Debenak iz ZGS, bomo z ustreznimi negovalnimi deli v prihodnosti na površini poseka oblikovali mlad sonaraven gozd, ki bo razveseljeval generacije prebivalcev in obiskovalcev mesta vode in stekla.

Vse domačine in obiskovalce Rogaške Slatine prosimo, da se ne zadržujejo v neposredni bližini izvleka, saj je padajoče drevje smrtno nevarno. Opravičujemo se tudi za hrup in ostale nevšečnosti, ki jih bo povzročilo izvajanje del. Hvala vsem za razumevanje.