Kočevje, 19. junij 2019 -  Nadpovprečno poslovanje družbe Slovenski državni gozdovi d.o.o. (SiDG) so prepoznali tudi v priznani analitični hiši Bisnode. Po njihovih analizah za leto 2019 sodi SiDG med najboljše poslovne subjekte v Sloveniji ter se tako uvršča v najvišji razred AAA, ki je simbol bonitetne odličnosti. SiDG se tako odslej ponaša s tem evropsko priznanim in razpoznavnim certifikatom.

Bonitetna ocena odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. Temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih 12-ih mesecih. Bonitetno oceno odličnosti imajo najboljša podjetja s ključno diferencialno prednostjo pri poslovanju. Podjetja, ki izkazujejo bonitetno odličnost, predstavljajo najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji, tako strankami, kupci, dobavitelji kot tudi zavarovalnicami, bankami ter drugimi poslovnimi partnerji. 

Analitična hiša Bisnode je največja partnerska družba bonitetne hiše Dun ˛& Bradstreet. V okviru mednarodnega projekta Bisnode izvaja tudi finančne analize podjetij in ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v 18-ih evropskih državah.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem zaposlenim in poslovnim partnerjem, saj smo skupaj dosegli rezultate, ki so nas pripeljali do certifikata poslovne odličnosti.