Kočevje, 2. marec 2023 - Podjetje Snežnik iz Kočevske Reke je z včerajšnjo slavnostno prireditvijo v KCK obeležilo 70. letnico delovanja. Praznovanja obletnice so se udeležili kupci in drugi poslovni partnerji, zbralo pa se je tudi več nekdanjih direktorjev, ki se jim je Janez Pucelj, direktor Snežnika, posebej zahvalil za njihov doprinos k razvoju podjetja. Gostje so se razšli v optimističnem vzdušju, saj so odgovorni napovedali investicije v prestrukturiranje podjetja, ki je pomemben zaposlovalec na Kočevskem, kar je pozdravil tudi župan Občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič.

Zbrane goste je najprej pozdravil direktor Snežnika Janez Pucelj: "Danes ni čas za analize izgubljenih priložnosti v preteklosti. Danes je čas, da se ozremo naprej. Podjetje je dokazalo svojo trdoživost in vztrajnost. Danes stojimo na poti korenitih sprememb." Pucelj verjame, da bodo imeli pri prestrukturiranju poslovanja podporo države, lokalne skupnosti in družbe SiDG kot lastnika, pri tem pa je kot prednosti Snežnika izpostavil njegovo lokacijo sredi državnih gozdov, tradicijo predelave lesa in zavzete zaposlene.

Glavni direktor SiDG mag. Marko Matjašič je opozoril, da je  v zadnjih letih v lesni panogi prišlo do velikih vlaganj, ki so podjetjem omogočila obstanek na konkurenčnem trgu, medtem ko je Snežnik obstal na mestu. Veliko podjetij je med tem propadlo, sočasno pa so nastala nova, večinoma majhna in srednja družinska podjetja, ki so uspešna in jim je SiDG pomemben poslovni partner. Mag. Marko Matjašič je najavil odmik od strategije, po kateri bi SiDG sodeloval pri vzpostavljanju lesnih centrov po Sloveniji, dokler ne bo saniral lastne hčerinske družbe v Kočevski Reki. "Kot lastnik bomo izvedli vse potrebne aktivnosti, da se bo Snežnik prestrukturiral. Poslovnim partnerjem obljubimo, da bomo podjetje Snežnik razvijali naprej, zaposlenim pa zagotavljam, da bomo podjetje tehnološko in poslovno posodobili.

Župan dr. Vladimir Prebilič, ki je kot štipendist Snežnika v srednji šoli na žagi v Kočevski Reki tudi fizično delal, je izpostavil, da pričakujejo, da bo občina partner pri zgodbi sprememb v Snežniku. "Za Snežnikom je ogromno generacij, ki so s tem podjetjem rasle. Želim si, da bo tako tudi v prihodnje in bomo skupaj našli pot.

Za uvod v sproščeni del slavnostne prireditve so poskrbeli Prifarci. Tudi oni praznujejo letos pomembno obletnico - 35 let obstoja skupine, s svojim nastopom in energijo pa so navdušili tudi goste iz tujine.