Kočevje, 4. avgust 2022 - Družba Slovenski državni gozdovi organizira 13. Državno tekmovanje gozdnih delavcev. Potekalo bo v petek 30. septembra in v soboto 1. oktobra v Kočevju pri Penzionu Gostilna Jezero - Tušek. Častna pokroviteljica letošnjega tekmovanja je ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko.

Zbor tekmovalcev in drugih sodelujočih bo 30. septembra od 8.00 ure dalje, uradno odprtje pa je predvideno ob 8.30 uri. Tekmovanje bo v petek potekalo med 9.30 in 17.00 uro, v soboto pa med 9.00 in 16.30 uro, ko bo razglasitev rezultatov ter slavnostna podelitev medalj in priznanj. 

Ekipe sestavljajo po trije tekmovalci, posamično pa se bo tekmovalo v konkurenci profesionalnih gozdnih delavcev, tekmovalcev, ki so mlajši od 23 let oziroma so 23 let dopolnili v letu 2022 (U 24), in v ženski konkurenci.

 

Sodelujoči tekmovalci se bodo z motornimi žagami pomerili v sledečih disciplinah:

·         menjava verige in obračanje letve,

·         kombinirani rez,

·         precizni rez na podlagi,

·         zasek in podžagovanje,

·         kleščenje.

 

Menjava verige in obračanje letve se izvedejo prvi tekmovalni dan, disciplinski zasek, podžagovanje in kleščenje pa drugi tekmovalni dan.

 

Podrobnosti so razvidne iz razpisa, ki ga objavljamo T U K A J, in Pravilnika o 13. državnem tekmovanju gozdnih delavcev Slovenije, ki je objavljen na tej povezavi:

PRAVILNIK - 13. DTGD 2022.

 

Organizacijo državnega prvenstva so podprli številni pokrovitelji:

Poleg navedenih, so se za finančno podporo odločili tudi KGS Krajnc, MM Količevo, Marušič, KO-NET, Interexport, Recinko in Lesoj kot bronasti pokrovitelji ter MM Forsttechnik, MMG in Po-les kot donatorji.

 

Pri izvedbi tekmovanja sodelujejo tudi predstavniki Zavoda za gozdove Slovenije

 

Spremljajte nas tudi na Facebook strani tekmovanja gozdnih delavcev in Slovenskih državnih gozdov.